Project Description

Minnan Koti

Kanttilaan on suunniteltu rakennettavan toiseen kerrokseen seitsemän 1-2 hengen huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone ja minikeittiö. Huoneet soveltuvat pitkäaikaiseen käyttöön ja ovat pääosin suunnattu taiteen ja tieteen tekijöille ja tutkijoille. Residenssiohjelmien väleissä huoneet ovat vuokrattavissa myös esim. matkailijoille.

Residenssillä tässä yhteydessä tarkoitetaan aikaa ja tilaa eli residenssin tehtävänä on tarjota eri alojen ammattitaiteilijoille ja tutkijoille yhteisöllinen työskentely-ympäristö, majoitustila ja inspiroiva kohtaamispaikka. Ammattimaisesti tuotettu, yhteisöllisyyttä rakentava ja kansainvälisesti toimiva residenssitoiminta on yksi tärkeimmistä keinoista kehittää taiteen ja tieteen liikkuvuutta, kehittää toimintaedellytyksiä ja vaalia alan sananvapautta yhdessä taide- ja tiedeinstituuttien kanssa.

RESIDENSSIOHJELMA

Minnan residenssiohjelmat toimivat sekä Kanttilassa että muissa tiloissa. Kanttila on tukikohta, siellä majoitutaan ja osa toimijoista toimii Kanttilan työtiloissa. Osa toteuttaa taide- tai tiedetyötään vaihtuvissa tiloissa (esim. ympäristötaiteilijat), osa Kanttilan koordinoimissa, vaihtuvissa residenssitiloissa. Toiminta vahvistaa ja monipuolistaa alueen kulttuuritoimintaa. Minnan residenssi on kansainvälinen ja sen kautta Kuopioon saapuu ympärivuotisesti kymmeniä taiteilijoita ja tutkijoita yhteistyössä eri verkostojen kanssa. Osa residenssitoimijoista tulee Kanttilaan kutsuttuna residenssiohjelman kautta, osa residenssihaun kautta.

TILAT

● 7 huoneistoa majoituskäyttöön (7 x 1HH+KPH)

● 2 yhteiskäyttötyötilaa co-working tiloiksi

● integroitu näyttelytila

MAJOITUSTILAT

Kanttilassa sijaitsee seitsemän rauhallista ja älykästä huoneistoa. Jokainen huone on oma työtilahuone, jossa on minikeittiö (allas, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin) ja kylpyhuone. Käyttäjinä ovat residenssiin tulevat tutkijat, taiteilijat tai tiloja vuokraavat yhdistykset ja yritykset.

Majoitustilojen ollessa ei-residenssitoiminnassa, niitä vuokrataan vapaille markkinoille Huoneet soveltuvat pidempiaikaiseen, esim. 1-6 kuukauden sekä majoitus-, toimisto että taide- ja tutkimustyöhön. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjoittaminen, monialainen taide- ja tiedetyö tietokoneella tai pienryhmätyö. Huoneet eivät sovellu kovien materiaalien, hajua tai melua vaativien töiden tekemiseen.

YHTEISKÄYTTÖTILAT

Kanttilassa on kaksi yhteiskäyttötilaa residenssityöskentelijöille ja väliaikaista tilaa tarvitseville. Tilat muuntuvat sermeillä tms. pienemmiksi yksiköiksi ja tapahtuma- ja toimistotiloiksi. Tiloja voi vuokrata pv-, viikko-, tai vuosisopimuksilla. Kellarissa sijaitsevat Kanttilan varastotilat ja sosiaalitiloja.

NÄYTTELYTILAT

Näyttelytiloina toimivat Kuninkaankadun puoleisen siiven osa tiloista ja/tai ullakon digiteatteritila.

KOHDERYHMÄT

Taiteilijat. Tutkijat. Yhdistykset. Yritykset. Matkailijat.

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä tasa-arvon ja taiteen talo. Toivomme, että Canthin henki elää jälleen vahvana kuuluisassa kulmatalossa. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!