Project Description

TILOJEN TOIMINTAKUVAUKSET

KULTTUURIKESKUS KANTTILA
Kanttila tulee olemaan kansainvälinen, vetovoimainen ja ympärivuotinen residenssitoimintaan keskittynyt kulttuurikohde.

MINNAN KOTI

Minnan koti koostuu majoitustiloista ja työtiloista. Huoneistossa (7 kpl)  on jokaisessa oma keittiönurkkaus ja kylpyhuone. Huoneistot soveltuvat hyvin esimerkiksi kirjoittamiseen, monialaiseen taide- ja tiedetyöhön tai pienryhmille. Residenssitoimijoiden on mahdollista toimia myös vaihtuvissa tiloissa, verstaissa, luonnossa tai yhteisöissä.

Kanttilan monimuototilat on suunniteltu residenssityöskentelijöille ja tilaa tarvitseville. Tilat muuntuvat tarvittaessa pienemmiksi toimintatiloiksi.  Tiloja on suunniteltu vuokrattavan  päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosisopimuksilla. Kellarissa sijaitsee Kanttilan varasto- ja sosiaalitiloja sekä pimiö.

Kanttilan ammattitaitoinen tuotantohenkilöstö tukee taiteilijoita ja tutkijoita.  Minnan residenssin tavoitteena on toimia kansainvälisesti. Kuopioon saapuu ympärivuotisesti taiteilijoita ja tutkijoita yhteistyössä eri verkostojen kanssa. Osa työskentelijöistä tulee kutsuttuna Kanttilan residenssiohjelman kautta, osa avoimen residenssihaun kautta.

Kansainvälinen residenssitoiminta nostaa koko Kuopion, laajemmin koko Saimaa-Suomen kulttuuri- ja taidetarjontaa erityisesti pienimuotoisten, vähemmistökulttuurien, kansainvälisen ja vieraskielisen tarjonnan osalta. Majoitustilojen ollessa ei-residenssitoiminnassa, niissä voi olla muuta majoitustoimintaa.

MINNAN SALONKI
Kanttilan kuuluisassa Minnan Salongissa voi tutustua kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Minna Canthin elämänvaiheisiin ja hänen laajaan tuotantoonsa. Historiaa kerrotaan videoiden, esitysten ja näyttelyjen muodossa.

MINNAN NÄYTTÄMÖT
Kanttilan ullakolla sijaitsee tila, joka voi olla esitys- ja harjoitustila tai studiotila. Ullakon esitystilassa on siirrettävät katsomotuolit 60 hengelle,  pysyvä äänentoisto, valokalusto ja digitaaliset valmiudet tuottaa ohjelmia ja verkkosisältöjä eri kanaviin.  Kohderyhminä ovat residenssiin tulevat tutkijat, taiteilijat tai tiloja vuokraavat toimijat, yhdistykset ja yritykset.

Minnan näyttämön lisäksi muina esitystiloina toimivat kahvila, Minnan Salonki ja kesäisin kahvilapuutarha.
Kaikki tilat ovat muunneltavissa siten, että ne mahdollistavat perinteisen esitys- ja konserttitoiminnan.

MINNAN VERKOSTOT
Kanttila tarjoaa mahdollisuuden eri yhteisöille työskennellä luovassa ympäristössä.

Kanttila on myös kansalaisten kohtaamispaikka, jossa tiedettä arkipäiväistetään kahvikupin ääressä ja globaalisti vaativia aiheita ei kaihdeta. Viikoittaiset tilaisuudet ja vaihtuva residenssitoimijoiden joukko luovat vireyttä.Kanttilassa sijaitsee ympärivuotinen matkailuinfo, kahvila ja kulttuuripalvelujen kehittämisyksikkö.

Muutokset mahdollisia, päivitetty 4.5.2021.