KUOPION KAUPUNKI OSTAA MINNA CANTHIN KOTITALON KANTTILAN TONTIN

Kuopion kaupunkirakennelautakunta päätti yksimielisesti 26.6.2019, että kaupunki ostaa Minna Canthin talon tontin 270 000 eurolla ja vuokraa sen takaisin nykyiselle omistajalle, joka on Kiinteistö Oy Kuopion Minna Canthinkatu 20–22.

Rakennus pysyy yhä kiinteistöyhtiön omistuksessa. Tonttikaupan tarkoitus on, että yhtiö saa pääomaa Kanttilan korjaamiseen. Samalla kaupunki osallistuu välillisesti kulttuurihistoriallisesti tärkeän rakennuksen korjaamiseen. Yhtiö maksaa jatkossa tontista vuosivuokraa 10 800. Vuokrasopimus kirjoitetaan 40 vuodeksi. Sopimuksen yksi ehto on, että vuokralaisen on tehtävä ja kustannettava korjausrakentaminen viiden vuoden kuluessa.

Minna Canthin talo ry on voittoa tavoittelematon aatteelinen yhdistys ja sen tehtävänä on saattaa Kanttila kulttuurin käyttöön, kulttuuriperinnöltään arvoiseensa asemaan. Yhdistys tuottaa seuraavaksi 1820 -luvulta peräisin olevan kohteen rakennushistoriallinen selvityksen, haitta-ainetutkimukset ja vie eteenpäin tilasuunnitelmia tulevien toimijoiden kanssa.

Tavoitteena on , että suunnitelmat tarkentuvat syksyn 2019 aikana. Tarkat kustannusarviot voidaan laskea, kun kiinteistön lopullinen kunto on selvitetty. Projektia valvoo Museovirasto/ Kuopion historiallinen museo. Rakennushistoriallisen selvityksen toteuttaa rakennusarkkitehtitoimisto Hannu Puurunen Lapinlahdelta. Jokaiseen vaiheeseen osallistuu opiskelijoita Savonia- ammattikorkeakoulusta ja Savon ammattiopistosta.

Aiheesta ovat uutisoineet muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle Uutiset.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta info@minnacanth.fi tai Anja Lapilta numerosta 040 5383823 ja Harry Dunkelilta  numerosta 040 501 0954 sekä osoitteesta harry.dunkel@savonia.fi.