KANTTILAN LOPPUKESÄN TAPAHTUMIA

VALOKUVANÄYTTELYN AVAJAISET To 8.8.2019 klo 20.00

Palasina koko Nainen – viestejä näkymättömältä vyöhykkeeltä valokuvanäyttely Kanttilassa. Nyrhinen-Haring-Puumalainen-Lindholm.
Näyttely avoinna 9.8.-8.9.2019 ke-pe klo 15-19 ja la 12-17, myös tilauksesta.

KANTTILAN KESÄKIERROKSET

Tervetuloa tutustumaan Minna Canthin kotitaloon Kanttilaan! Kesäkeskiviikkoisin pääsee syventymään Minna Canthin elämään Kuopiossa ja tutustumaan hänen kotitaloon Kanttilaan opastettujen kierrosten muodossa! Matkassa mukana on myös itse Minna Canth sekä kertaluontoisesti muita tunnettuja kuopiolaisia kertomassa tämän suuren vaikuttajanaisen merkityksestä.

Kierroksien kesto on noin 45 -60 minuuttia ja osallistumismaksu on 5 € (Huom. käteismaksu. Alle kolmevuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi). Kierroksen oppaana toimivat vuorotellen Anja Lappi, sekä  Ulla-Maija Alanne ja Minna Canthiksi inkarnoituu tietokirjailija ja kirjallisuuskriitikko Terhi Laitinen. Ryhmävaraukset voi lähettää osoitteeseen info@minnacanth.fi.

Heinäkuun kierrokset 3.7. | 10.7. | 17.7. | 24.7 | 31.7.
Elokuun kierrokset 7.8. | 16.8. | 21.8. | 28.8.

KANTTILAN YHTEISÖLLINEN PUUTARHA

Kanttilan yhteisöllinen puutarhaprojekti kutsuu kulttuuritoimijoita kesäjuhaan pe 2.8.2019 klo 19.00 Minna Canthin 175-juhlavuoden kunniaksi. Pihalla kasvaa hyöty- ja koristekasveja Minnan henkeen ja nyt kaikki voivat halutessaan osallistua mukaan – tuo siis mukanasi oma kukkasi tai yrttisi koristamaan Kanttilaa! Puutarhassa voi oleskella, nauttia kukkien kauneudesta, maisemasta ja kulttuurista sekä hoitaa kasveja. Esimerkiksi kuumalla ilmalla kukkien kastelu on erittäin suotavaa. Kesän mittaan Kanttilan pihalla on myös monenlaisia esityksiä ja toimintaa – tervetuloa lämpimästi mukaan!

Puutarhaa rakentaa kuvataiteilija Kristiina Korpela, jolla on vuosien kokemus vaihtuvissa tiloissa toteutettavien yhteisöllisten teosten rakentamisessa. Projektissa ovat mukana myös Outi Vuorikari ja Jouko Kivimäki.

KANTTILAN NAAMAKIRJA

Nyt etsitään niitä tekijöitä, jotka ovat toimineet Kanttilassa vuosina 1993-2006! Oletko siis sinä yksi heistä? Kanttilan talon ikkunoita ja pihaa kuvitetaan Kanttilassa edellämainitun ajankohdan aikana työskennelleiden kulttuurityöntekijöiden ja eri alojen taiteilijoiden naamakuvilla. Kuvat ripustetaan 2.8.2019 mennessä, joten olethan pikaisesti yhteydessä projektitiimiin!

Tuomme esille Galleria Sitruunan ja siellä näyttelyään pitäneet taiteilijat. Toiveissa on Sari Hakalalta kuva värikkäästä Minna-kuvasta ennen sen maalaamista mustaksi. Salonki ja Sampo- näyttelyyn on pyydetty Miia Maaniselta mainioita henkilökuvia ainakin Tuija Suutarista, Riikka Viinikanojasta sekä Outi Vuorikarista.

Lisäksi yhteistyössä Outi Vuorikarin kanssa rakennetaan muistonäyttely edesmenneen Anna-Marian kunniaksi hänen teoksistaan; kuvista ja käyttögrafiikasta.

Kuvat voi lähettää Jouko Kivimäelle osoitteeseen jkjkivimaki@gmail.com ja lisätiedustelut sekä ehdotukset Kristiina Korpelalle osoitteeseen kristiina.korpela@iki.fi.

Projektia tukevat Minna Canthin talo ry / Anja Lappi , Minna Canth Kuopio ry / Outi Vuorikari ja Atte von Wright, Pohjois-Savon taidetoimikunta / Arja Laitinen ja Kuopion kaupunki.