MILLAINEN ON SINUN KANTTILASI?
KERRO SE MEILLE JA VASTAA KYSELYYN TÄSTÄ!

Minna Canth ( 1844-1879) oli kirjailija, toimittaja, liikenainen, suurperheen yksinhuoltajaäiti ja vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka elämäntyöllä on ollut suuri merkitys Suomen kehittymisessä koulutuksen ja tasa-arvon edelläkävijäksi.
Canth oli ensimmäinen suomalaisnainen, joka sai oman liputuspäivän syntymäpäivänään 19. maaliskuuta, jolloin juhlistetaan myös tasa-arvoa.

Kuopiossa Kanttilana ja Minna Canthin talona tunnettu kulttuurihistoriallinen rakennus oli Minna Canthin koti.
Minna Canth asui Kanttilassa nuoruusvuosina 1853-1863 ja uudelleen, leskeksi jäätyään, vuodesta 1880 vuoteen 1897. Kanttila on kuitenkin nyt jäänyt heitteille.

Vuonna 2016 perustetun Minna Canthin talo ry:n tavoitteena on toteuttaa mittava korjaus- ja muutostyö Kanttilaan ja pelastaa se kulttuurin käyttöön!

Visiona on tehdä Minna Canthin kodista Kanttilasta residenssitoimintaan keskittynyt, toimivaa monimuototilaa tarjoava, yhteisöllinen ja kiinnostava kulttuurimatkakohde!

Haluaisitko Kuopioon ihanan kulttuurikahvilan ja kansainvälisen kohtaamispaikan, missä kuulla Minna Canthin tarinan? Kiinnostaisiko sinua viettää päivä inspiroituen Kanttilan työtiloissa, Kuopion omassa Oodissa? Tai pitää palaveri Minnan Salongissa? Olisiko kivaa, jos Kanttilassa olisi kunnon info, joka palvelee myös viikonloppuisin? Entä, kiinnostaisiko sinua vuokrata tilaa tapahtumallesi? Haluaisitko unelmoida Minnan puutarhassa, viettää ikimuistoisia juhlia Kanttilan vintillä ja nauttia kulttuuritilaisuuksista, aistia uusia tuulia?

Olemme kiinnostuneita kuulemaan, millainen on sinun Kanttilasi? Mikä on sinun visiosi tai ideasi? Kerro se meille!

Kanttilaa kunnostetaan yhdessä. Tule siis mukaan – tutustu paremmin suunnitelmiin ja vastaa kyselyymme täältä!