Kanttilan popup -kirjakahvilassa tapahtuu 24.5.-2.6.2021

Ma 24.5.
Klo 9.15 SAVOLAISESSA SUVESSA

Esitys päiväkoti-ikäisille lapsille, alakoululaisille ja kaikille kiinnostuneille!
Uppo-Nalle-teemainen osio, jossa luetaan mm. Hannu Tainan Savon menneisyyteen perustuvaa lastenkirjaa ”Matti ja kaikkien aikojen kesä” sekä tutustutaan entisajan esineistöön. Esityksen aikana istutaan matolla, tuoleilla ja kuunnellaan esitystä. Esityksen kesto n. 30 min. Vapaa pääsy.

Ti 25.5.
Klo 9.15 NAHKIAISIA JA NÄKYMÄTTÖMYYSPULVERIA
Esitys päiväkoti-ikäisille lapsille, alakoululaisille ja kaikille kiinnostuneille!
Alakouluikäisille kokonaisuus, joissa teemana on entisistä ajoista kertominen Aapelin Vinski-kirjojen ja muutaman kuuluisan kuopiolaisen kautta (esimerkiksi von Wrightit, Gustaf Ranin, limonaditehtailija Kaarlo Dahlström eli ”Talstin Kalle”, Martti Simojoki, Minna, Elina Karjalainen, Hanna Partanen, Ellen Thesleff). Esityksen aikana istutaan matolla, tuoleilla ja kuunnellaan esitystä. Esityksen kesto n. 30 min.Vapaa pääsy.

Ke 26.5.
Klo 9.15 SAVOLAISESSA SUVESSA

Esitys päiväkoti-ikäisille lapsille, alakoululaisille ja kaikille kiinnostuneille!
Ks. ma 24.5. ohjelma. Esityksen kesto n. 30 min.Vapaa pääsy.

Minna Canth Kanttilan popup -kirjakahvilassa koko päivän!

Klo 17.00 TAISTELEVAT METSOT – keskustelutilaisuus
Atte von Wright ja Jouni Tossavainen keskustelevat Minna Canthin ja Ferdinand von Wrightin yhteisestä ajasta ja elämästä Kuopiossa romaanin Taistelevat metsot (Aviador 2020) pohjalta. Kanttilan kirjakahvilan yleisön lisäksi livelähetystä seuraa Helsingistä käsin Valtioneuvoston kirjallisuupiiri, jossa on luettu teosta Taistelevat metsot. Keskustelu päättyy klo 17.45.Vapaa pääsy.

To 27.5.
Klo 9.15 NAHKIAISIA JA NÄKYMÄTTÖMYYSPULVERIA

Esitys päiväkoti-ikäisille lapsille, alakoululaisille ja kaikille kiinnostuneille!Alakouluikäisille kokonaisuus, joissa teemana on entisistä ajoista kertominen Aapelin Vinski-kirjojen ja muutaman kuuluisan kuopiolaisen kautta (esimerkiksi von Wrightit, Gustaf Ranin, limonaditehtailija Kaarlo Dahlström eli ”Talstin Kalle”, Martti Simojoki, Minna, Elina Karjalainen, Hanna Partanen, Ellen Thesleff). Esityksen aikana istutaan matolla, tuoleilla ja kuunnellaan esitystä. Esityksen kesto n. 30 min.Vapaa pääsy.

klo 14 Kuulumisia Kanttilasta -Teams keskustelussa kerrotaan Kanttila projektin etenemisestä ja vastataan kysymyksiin. Ilmoittaudu:
https://forms.gle/1fJK2VVSgFJuJrum9
klo 16 Kulttuurikierros-keskustelussa käydään läpi lähiseudun kulttuuritarjonta, vieraana Riikkamaria Korhonen sanataideyhdistys Aapelista ja aiheena lastenkulttuuri. Ja miten Kanttila vastaa lastenkulttuurin tarpeisiin.
Keskustelu on myös seurattavissa Minna Canthin talon Fb Livessä ja myöhemmin Minna Canthin talo Kanttilan YouTube -kanavalla.
klo 17 alkaa ohjattu suunnittelupaja, jossa pääset ideoimaan tulevan Kanttilan sisältöä. Ilmoittaudu:
https://forms.gle/Lstrrg5M7nZoUszj7

La 29.5.
klo 10.15 MINNAN TARINATUOKIO

Sanataideohjaaja, kuvataiteilija Riikka Viinikanoja lukee UPPO-NALLE satuja ja ohjaa lorupeiton tekemistä. Vapaa pääsy.

Ma 31.5.2021
Tule ja hae kahvilasta Saimaa Ilmiön kannatushuivi! Huiveja on varattu 50 per kaupunki, ja niitä annetaan max 3 per hakija, muista kysyä huiveja sanalla ”Saimaa-ilmiö”.

Ti 1.6.2021 
Tule ja hae  kahvilasta Saimaa Ilmiön kannatushuivi! Huiveja on varattu 50 per kaupunki, ja niitä annetaan max 3 per hakija, muista kysyä huiveja sanalla ”Saimaa-ilmiö”.

Ke 2.6.2021 Saimaa Ilmiö ja kulttuuripääkaupunki – livelähetys
Tervetuloa mukaan koko Saimaan yhteiseen livelähetykseen, jossa kuullaan, voittaako Savonlinna ja koko Saimaan alue Euroopan kulttuuripääkaupunkitittelin vuodelle 2026!

LIVELÄHETYS:
klo 11-12.15  Tervetuloa mukaanSaimaan suureen kisakatsomoon mistä päin maailmaa tahansa ja lähetä terveisiä muille kannattajille yhteisessä Facebook-tapahtumassa. Livelähetys striimataan Savonlinnan Riihisaaresta, jonka ulkokatsomoon mahtuu seuraamaan tilaisuutta 50 henkilöä (säävaraus).

Livelähetyksen ohjelma

11.00 Tervetuloa, isäntänä Jani Halme
11.15 Etäyhteydet kisakatsomoihin (Mikkeli, Joensuu, Lappeenranta, Kuopio)
11.40 Tuloslähetys
12.00 Jälkitunnelmat ja yhteys Saimaa-ilmiö -tiimiin

To 3.6.2021
Klo 16.00 Kulttuurikeskustelu
Klo 17.00 Kanttilan suunnittelustudio

Muutokset mahdollisia
Kysy lisää info@minnacanth.fi tai p. 040 538 3823
Kanttilan popup -kirjakahvila
Haapaniemenkatu 18, Kuopio
Kahvila avoinna ma-pe 9-18, la 10-14
@kauppakeskusminna
Haapaniemenkatu 18, Kuopio
👉 joka päivä vapaa pääsy, mahdollisuus lukea kirjoja ja saada tietoa Kanttilasta.
#minnacanthintalo #kanttilakuntoon #kuopio