Project Description

Minnan näyttämöt

Minna Canth kirjoitti näytelmiä ja toimi tiiviissä yhteistyössä mm. Suomen Kansallisteatterin kanssa. Teatteri, näytelmät, kirjoittaminen ja sen kautta vaikuttaminen ovat olennainen osa Minna Canth akatemian toimintaa. Teatterin monimuotoisuus, erilaiset esittämisen muodot, katsomot ja mahdolliset rajoitteet haastavat erityisesti Covid19-pandemian aikana uuden luomiseen ja Kanttila ottaa siitä kopin!

Minnan näyttämöt tarkoittaa Minna Canth akatemian koordinoimia ja organisoimia tapahtumia esityksistä näyttelyihin, keskustelutilaisuuksista seminaareihin. Tapahtumia toteutetaan yhteistyöverkostojen kanssa. Minnan näyttämöt -toiminta liittyy olennaisesti myös residenssiohjelmaan ja taiteilijoille avautuviin työskentelymahdollisuuksiin.

Jo Kanttilan kunnostusprojektin rinnalla Minna Canth akatemia kehittää, testaa ja pilotoi Kanttilaan tulevia Minnan digi- ja livenäyttämöitä.

Lähde: Kuopion Kult.historiallinen museo
Kuvaaja: Pohjois-Savo – lehti

TILAT

  • Ullakko
  • Kahvilan näyttämö, kesäisin terassin näyttämö
  • Minnan Salonki ja Ruokasali
  • Verkkokanavat

TOIMINTA

Kanttilan ullakolla sijaitsee Minnan näyttämö, huoneteatteri. Ullakon esitystilassa on katsomotuolit, äänentoisto, valokalusto ja digitaaliset valmiudet tuottaa esitystoimintaa verkkoon. Käyttäjinä ovat residenssiin tulevat tutkijat, taiteilijat tai tiloja vuokraavat toimijat, yhdistykset ja yritykset.

Esitystiloina toimivat myös kahvila, Minnan Salonki, Minnan Ruokasali ja kesäisin sisäpiha. Tilat ovat muunneltavissa siten, että ne mahdollistavat perinteisen teatteri-, konsertti-, seminaari-, ja esimerkiksi Minna Canth -ohjelmien esittämisen. Tärkeimpänä näyttämönä toimii uudenlainen diginäyttämö, joka kehittää, tuottaa ja toteuttaa uusia, pysyviä malleja tuottaa sisältöjä verkkoon ja erilaisiin kanaviin. Näyttämöt toimivat vuokratiloina ja vastaavat koronanjälkeiseen tilanteeseen kehittäen esitystoimintaa eri kanavien kautta koettaviksi elämyksiksi. Näyttämöt luovat virtuaali Kuopiota tuottaen striimauspalveluja, äänityspalveluja, esityspalveluja ja tapahtumapalveluja ullakolla sekä vaihtuvissa tiloissa, yhteistyössä verkostojensa kanssa.

KOHDERYHMÄ

Taiteilijat. Tutkijat. Yhdistykset. Paikalliset. Matkailijat. Yritykset.

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä tasa-arvon ja taiteen talo. Toivomme, että Canthin henki elää jälleen vahvana kuuluisassa kulmatalossa. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!