Project Description

Minnan näyttämöt tarkoittaa  ullakolle rakennettavaa tilaa. 

Kanttilan ullakolla sijaitsee Minnan näyttämö, huoneteatteri. Ullakon esitystilassa on   katsomotuolit, äänentoisto, valokalusto ja digitaaliset valmiudet tuottaa esitystoimintaa verkkoon. Käyttäjinä ovat residenssiin tulevat tutkijat, taiteilijat tai tiloja vuokraavat toimijat, yhdistykset ja yritykset.

Esitystiloina toimivat myös kahvila, Minnan Salonki, Minnan Ruokasali ja kesäisin sisäpiha.  Tilat ovat muunneltavissa siten, että ne mahdollistavat perinteisen teatteri-, konsertti-, seminaari-, ja esimerkiksi Minna Canth -ohjelmien esittämisen.  Näyttämönä toimii uudenlainen diginäyttämö, joka kehittää, tuottaa ja toteuttaa uusia, pysyviä malleja tuottaa sisältöjä verkkoon ja erilaisiin kanaviin.  Näyttämöt luovat virtuaaliKuopiota tuottaen striimauspalveluja, äänityspalveluja, esityspalveluja ja tapahtumapalveluja ullakolla sekä vaihtuvissa tiloissa, yhteistyössä verkostojensa kanssa.

Lähde: Kuopion Kult.historiallinen museo
Kuvaaja: Pohjois-Savo – lehti

  • Minnan Salonki ja Ruokasali
  • Verkkokanavat

TOIMINTA

Kanttilan ullakolla sijaitsee Minnan näyttämö, huoneteatteri. Ullakon esitystilassa on katsomotuolit, äänentoisto, valokalusto ja digitaaliset valmiudet tuottaa esitystoimintaa verkkoon. Käyttäjinä ovat residenssiin tulevat tutkijat, taiteilijat tai tiloja vuokraavat toimijat, yhdistykset ja yritykset.

Esitystiloina toimivat myös kahvila, Minnan Salonki, Minnan Ruokasali ja kesäisin sisäpiha. Tilat ovat muunneltavissa siten, että ne mahdollistavat perinteisen teatteri-, konsertti-, seminaari-, ja esimerkiksi Minna Canth -ohjelmien esittämisen. Tärkeimpänä näyttämönä toimii uudenlainen diginäyttämö, joka kehittää, tuottaa ja toteuttaa uusia, pysyviä malleja tuottaa sisältöjä verkkoon ja erilaisiin kanaviin. Näyttämöt toimivat vuokratiloina ja vastaavat koronanjälkeiseen tilanteeseen kehittäen esitystoimintaa eri kanavien kautta koettaviksi elämyksiksi. Näyttämöt luovat virtuaali Kuopiota tuottaen striimauspalveluja, äänityspalveluja, esityspalveluja ja tapahtumapalveluja ullakolla sekä vaihtuvissa tiloissa, yhteistyössä verkostojensa kanssa.

KOHDERYHMÄ

Taiteilijat. Tutkijat. Yhdistykset. Paikalliset. Matkailijat. Yritykset.

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä tasa-arvon ja taiteen talo. Toivomme, että Canthin henki elää jälleen vahvana kuuluisassa kulmatalossa. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!