Project Description

Minnan näyttämöt

Minna Canth kirjoitti näytelmiä ja toimi tiiviissä yhteistyössä mm. Suomen Kansallisteatterin kanssa. Teatteri, näytelmät, kirjoittaminen ja sen kautta vaikuttaminen ovat olennainen osa Minna Canth Akatemian toimintaa.  Teatterin monimuotoisuus, erilaiset esittämisen muodot, katsomot ja mahdolliset rajoitteet haastavat erityisesti Covid19-pandemian aikana uuden luomiseen ja Kanttila ottaa siitä kopin!

Minnan näyttämöt tarkoittaa Minna Canth -akatemian koordinoimia ja organisoimia tapahtumia esityksistä näyttelyihin, keskustelutilaisuuksista seminaareihin. Tapahtumia toteutetaan yhteistyöverkostojen kanssa. Minnan näyttämöt -toiminta liittyy olennaisesti myös residenssiohjelmaan ja taiteilijoille avautuviin työskentelymahdollisuuksiin.

Jo Kanttilan kunnostusprojektin rinnalla Minna Canth -akatemia kehittää, testaa ja pilotoi Kanttilaan tulevia Minnan digi- ja livenäyttämöitä.

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä tasa-arvon ja taiteen talo. Toivomme, että Canthin henki elää jälleen vahvana kuuluisassa kulmatalossa. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!