Minnan Salonki

Kuuluisa Minnan Salonki (22 m²) ja sen vieressä sijiatseva ruokasali (33 m²) lavastetaan yhtenäiseksi, historialliseksi kokonaisuudeksi kirjojen, kuvien ja AR-teknologian avulla. Nämä huoneet kertovat niin Minna Canthin, tasa-arvon kuin sananvapauden historiasta.

Nämä täysin uniikit käyntikohteet ovat avoinna ympärivuotisesti ja yleisölle suunnatussa pääsylipullisessa näyttelytilakäytössä että vuokrattavissa yksityiskäyttöön.

Kanttilan ovet olivat aina avoinna vieraille. Pian olohuoneesta, joka oli myös Canthin työhuone, tuli kirjallinen ja aatteellinen kohtauspaikka hänen ystävilleen. Syntyi käsite ”Minnan salonki”. ”Lukemattomat kerrat siellä Kanttilan keinutuolista luotiin tämä miesten hutiloima maailma uudelleen naisten avulla ja järjestettiin mallimaaksi”, muisteli Juhani Aho Nuoressa Suomessa vuonna 1897 Kanttilan vilkasta, keskustelevaa ja kantaaottavaa seuraelämää.

Haluatko Sinä olla mukana kehittämässä Kanttilan Minnan Salonkia? Keräämme Minnan teosten kirjastoa. Jos sinulla on lahjoittaa tulevaan Kanttilan kirjastoon. Ota yhteyttä info@minnacanth.fi.

Premices

Workspaces

Attic performance space

Showrooms

Minnan Puoti

Minna's Shop

Cafe-restaurant & garden café

Kahvila-ravintola

Minna’s Salon

Premices

Työtilat

Attic performance space

Showrooms

Minnan Puoti

Minna's Shop

Accommodation

Cafe-restaurant & garden café

Minna’s Salon