Project Description

Minnan Salonki

Minnan Salonki -museotoiminnan tavoitteena on interaktiivinen ja ajattelua herättävä vierailukokemus, joka nostaa esiin Minna Canthin elämäntyötä ja johdattaa vierailijan tarkastelemaan maailmaa Minnan silmälasien kautta.

Nyt ollaan kunnostamassa Kanttilaa, joka oli Minna Canthin koti, kauppa, kokoontumispaikka ja seinät, joiden sisällä puolustettiin sivistystä ja edistettiin tasa-arvoa. Kaikessa Minnan tekemisessä, hänen elämäntyönsä keskiössä oli kuitenkin aina tärkeimpänä sananvapaus, ja se on Minnan tärkein perintö meille. Olemme unohtaneet, että sananvapaus ja riippumattomuus eivät ole saavutettuja etuja, jotka ovat totta päivästä toiseen ja arkipäivää kaikille.

Lähde: Kuopion Kult.historiallinen museo. Kuvaaja: Tuntematon

Minnan aloittamaa työtä on jatkettava edelleen. Näiden arvojen edistäminen ja puolustaminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Uudesta Kanttilasta tehdään paikka, jossa jokainen saa toteuttaa itseään yhteiskunnallisesta statuksesta riippumatta ja jossa jokainen saa äänensä kuuluviin.

Kanttilan ovet ovat avoinna kaikille niille, jotka haluavat edistää tasa-arvotyötä.

TILAT

• Minnan Salonki

• Ruokasali

TOIMINTA

Minnan Salonki on Kanttilan sydän. Minnan Salonki on lavastettu, epookki ”museo”, käyntikohde, joka kertoo monikanavaisesti, lisätyn todellisuuden tekniikalla (AR) Minna Canthin elämäntyöstä ja laajemmin tasa-arvoon, sananvapauteen ja demokratiaan liittyvistä aiheista ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Minnan Salonki on ennen kaikkea aktiivinen toimija, kehittäjä, keskusteluttaja ja suunnannäyttäjä. Toiminnalla tavoitellaan ympärivuotista kiinnostavaa kohdetta, joka yhdistyy Vanha Kuopio -konseptiin. Käyttäjinä ovat matkailijat ja kuopiolaiset. Salonkitilan ollessa ei museovierailutoiminnassa, sitä vuokrataan vapaille markkinoille. Minna Salongissa voi järjestää esimerkiksi pienkonsertin, palaverin tai juhlatilaisuuden.

KOHDERYHMÄ

Paikalliset. Matkailijat. Kulttuurista, taiteesta ja tieteestä kiinnostuneet. Yhdistykset. Yritykset.

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä tasa-arvon ja taiteen talo. Toivomme, että Canthin henki elää jälleen vahvana kuuluisassa kulmatalossa. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!