Majoitustilat

Kanttilan residenssihuoneet on nimetty Minna Canthin lasten etunimien mukaan. Anni (16 m²), Elli (17 m²), Hanna (17 m² ), Maiju, (19 m²), Jussi (19 m²), Pekka (19 m²), Lyyli (34 m², esteetön). Huoneita voi vuokrata myös lyhytaikaiseen majoitukseen.

Kalustetuissa huoneissa on oma kylpyhuone ja minikeittiö. Ne soveltuvat monipuoliseen kulttuurikäyttöön lukuun ottamatta voimakkaita hajuja, ääniä tai tulta sisältäviä toimintoja.Näiden lisäksi Kanttilasta koordinoidaan muita tiloja. Tiloja vuokrataan taide- ja tiedetoimintaan ja myös vapaille markkinoille, eli myös Sinä voisit majoittua Kanttilassa! Tai voisit vuokrata koko talon, järjestää juhlat, kirjoitusleirin, joulumyyjäiset..!

.

Riitta Heinämää: Residenssi on ”taidemaailman start-up”

”Residenssi on ”taidemaailman start-up”, jossa otetaan riskejä ja mahdollistetaan uutta, panostetaan alkutuotantoon. Suomessa tarvitaan lisää työskentelytiloja ja paikkoja, joissa tutkija ja taiteilija voi prosessoida, ideoida ja verkostoitua sekä tehdä tuotantoja.

COVID-pandemiasta huolimatta taidemaailmassa tarvitaan edelleen kansainvälisyyttä ja liikkuvuutta, etenkin residenssien tarjoamia työskentelymahdollisuuksia ja -olosuhteita.

Myös ilmastonmuutos ja sen tuomat muutokset taiteilijoiden matkustamiseen vaikuttavat keskusteluun residenssien tulevaisuuden skenaarioista. Jatkossa residenssitoimintaa pitää pystyä tekemään kestävän kehityksen mukaisesti.”

Suomalainen residenssitoiminta tänään, Svenskulturfondet, Riitta Heinämaa, 2021.

Ammattimaisesti tuotettu, yhteisöllisyyttä rakentava ja kansainvälisesti toimiva residenssitoiminta on yksi tärkeimmistä keinoista kehittää taiteen ja tieteen liikkuvuutta ja toimintaedellytyksiä. Residenssi tarjoaa tukitoimintoja myös olemassa oleville taideinstituutioille, paikallisille kulttuuriyhdistyksille ja taiteen ammattilaisille.

Haluatko Sinä olla mukana kehittämässä Minnan majoitustiloja? Ota yhteyttä info@minnacanth.fi.

Premices

Workspaces

Attic performance space

Showrooms

Minnan Puoti

Minna's Shop

Cafe-restaurant & garden café

Kahvila-ravintola

Minna’s Salon

Premices

Työtilat

Attic performance space

Showrooms

Minnan Puoti

Minna's Shop

Accommodation

Cafe-restaurant & garden café

Minna’s Salon